Öne Çıkan Yayın
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Biotin (B7 Vitamini)
Biotin (Biyotin) Nedir?
B vitamini kompleksinden biri olan biotin suda çözünen, kayıplara karşı dayanıklı bir vitamindir. Biotin vücudumuzda ince bağırsak bakterileri tarafından sentezlenir. Türkçe Biyotin olarak adlandırılan Biotin ayrıca, B7 vitamini, Biotin-D, H Vitamini, Koenzim R veya W- Factor olarak da isimlendirilmektedir.
Biotinin Görevleri:
- Normal enerji oluşum metabolizmasına,
- Normal makrobesin öğeleri metabolizmasına,
- Normal saçın korunmasına,
- Normal mukozanın korunmasına,
- Normal cildin korunmasına katkıda bulunur.
İnsan Vücudunun Günlük Biotin İhtiyacı Ne kadardır?
B7 vitamini (biyotin) için günlük gereksinim değeri net olarak belirlenmediği için, Avrupa Bilimsel Gıda Komitesi günlük biyotin referans değerini yetişkinlerde 15-100 mcg olarak tanımlamıştır. Bebekler için anne sütünden sağlanan miktar yeterli görülürken, çocuklarda günlük beslenme kriterleri esas alınmıştır.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, günlük biyotin referans değerini, 4 yaş ve üzeri sağlıklı bireylerde 50 mcg olarak tanımlamıştır.
Biotin En Çok Hangi Besinlerde Bulunur?
Biyotin hemen hemen tüm yiyeceklerde bulunur. En çok bulunduğu besinler yumurta sarısı, karaciğer, soya unu, etler ve mayadır.
Biotin Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
Biotin eksikliğinin ciltte ve saçlarda gözlenen çeşitli belirtileri olsa da bu konuda en güvenilir yöntem, laboratuar tetkikleri ile vitamin ölçümünün yapılması yönündedir.
Kaynaklar:
- Reports of the Scientific Committee for Food (31st Series), Nutrient and Energy Intakes for the European Community. 1993.
- 26.01.2017 tarih ve 29960 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği
Translate
Popüler Yayınlar
Kontak Lensin Zararları Var Mı?
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Sağlıklı Bir Yaşam Düzenli Egzersizle Mümkün
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Enerji İçeceklerinin zararları
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder